Vrijeme Kao Poklon

 

“ Vrijeme nije glavna stvar. To je jedina stvar.” Majls Dejvis

 

Vrijeme je neprocjenjivo…sat esencijalno mjeri naše postojanje na Zemlji, a časovničarstvo je umjetnost koja je u potrazi za ultimativnim metodom kazivanja vremena.

Imati pristup znanju o satima, minutima i sekundama utiče na nas i vodi nas ka različitim svrhama i situacijama. Za one koji nose svoj mjerač vremena svakodnevno, on postaje dio njih, sastavni dio njihovog personalitija. Vrsta sata koji nosite definitivno je indikator Vašeg indetiteta, ekstenzija Vaše ličnosti - ili toga kako želite da Vas drugi prepoznaju.

 

Naravno, časovnik je uspomena koja se može prenositi generacijama i postati dio trajne porodične tradicije sakupljanja momenata.

Naravno, časovnik je uspomena koja se može prenositi generacijama i postati dio trajne porodične tradicije sakupljanja momenata.

 

Razlozi za biranje sata kao poklona:

  •  Dar vremena - sat je veoma personalna stvar, a kada nekome podarite sat, podsjećaće ga koliko su vaši zajednički momenti ekstavagantan dar.
  •  Savršen za svakodnevnu upotrebu - izrađeni da traju i dizajnirani za svakodnevno nošenje.
  • Uzvišenje karaktera - čak iako niste “watch person”, nema sumnje da će sat, bilo da je elegantan sa nježnom meš narukvicom ili klasičnim hronografima dati na akcentu Vašem jedinstvenom karakteru.
  • Odličan podsjetnik -.Nošenje poklonjenog sata će Vas podsjećati na osobu koja Vam ga je poklonila. Oni su svakodnevni dodatak koji može da izazove emocije svaki put kada provjerite vrijeme.

 

Sat kao poklon muškarca svojoj ljepšoj polovini

 

Postoji li dublje značenje povezano sa darivanjem žene satom?

Možda izgleda jednostavno, ali darivanje žene satom obuhvata mnogo više od pukog nasumičnog odabira sata. U osnovi, dajete joj dar vremena. Zajedničko vrijeme, podsjetnik na prošla vremena i vrijeme za budućnost.

Ako muškarac želi da žena često misli na njega, koji je bolji način nego da joj pokloni sat? Svaki put kada pogleda u svoj sat, rado će se sjetiti osobe koja joj ga je poklonila. To je divan način da pokažete interesovanje da želite da provodite vrijeme sa nekim. Još od 1930-tih darivanje sata ženi označavalo je privrženost i često je bilo preteča vjereničkog prstena. 

Poklon sata za godišnjicu posebno je dirljiv. To je jedan od najčešćih izbora za muškarca koji želi da pokaže svojoj supruzi koliko cijeni vrijeme provedeno sa njom.

                                             

Muškarac koji razumije svijet satova zna da nema boljeg poklona od sata koji paše karakteru njegove ljepše polovine.

 

To pokazuje da ženu poznajete dovoljno dobro da odaberete komad nakita koji odgovara onoj koja je. Priznajemo, delikatan sat ne bi odgovarao aktivnoj sportistkinji, pa zašto bi ste joj onda jedan poklonili?

Odvajanje vremena za odabir sata koji odgovara ženi pokazuje koliko zaista poznajete snagu njenog stila i ličnosti. 

Ovaj poklon je neće samo podsjetiti na to koliko dobro poznajete njenu ličnost i pamtite ono što ona voli, sam sat drži mnogo dublje značenje. To je izjava zajedništva, da ste u svemu zajedno, svake sekunde dana.

 

Sat kao poklon žene svom muškarcu

 

 Žene se često vide kao primaoci poklona u vezama, što ih ne opravdava da  ne daruju svoje muškarce.

                                                                                                       

Sat kao poklon je izjava žene : “ Moje vrijeme je i tvoje vrijeme”. Drugim riječima, tvoje vrijeme je i moje vrijeme. Sat

 

To je takođe ženin način da se održi kontakt. Kada god Vam nedostaje Vaša ljepša polovina, sat znači da će ona uvijek biti uz Vas.

Pokloniti muškarcu sat kao vjenčani poklon je prilično simbolično. Sat govori Vašem supružniku da volite da njegujete zajedničko vrijeme da Vam je na umu uvijek.

Da bi ste svoj poklon učinili naročito posebnim, otkucavanje sata može početi na dan vjenčanja što simboliše početak Vašeg zajedničkog života. Takođe, časovnik je savršen poklon za muškarca za ovu priliku jer je moderan, ponovo nosiv, ličan i predstavlja “perfect momento”.

 

Sat kao poklon svom prijatelju

 

                                                                       

Koliko puta ste bili ”izgubljeni” negdje izmedju izlaska i zalaska sunca sa posebnim ljudima? Prijateljstvo, istinski neprocjenjivo i sačinjeno od momenata koji drže ljepotu zauvijek. Mjerač vremena kao poklon Vašem prijatelju - označava činjenicu da je vaše zajedničko vrijeme neprocjenjivo blago, a sat sugeriše beskonačnost - dugo prijateljstvo.

Sat predstavlja ekstenziju ličnosti osobe koja ga nosi. Pravilno odabran, veoma je promišljen poklon.

Sat takođe predstavlja srećne misli i da se nadate da je Vaš prijatelj srećan svakog dana i da će uvijek biti uz Vas. Svaki put kada njegov poklon dotakne njegov zglob on će se sjetiti Vas i divnih trenutaka koje ste proveli zajeno kao i onih koji tek dolaze.

 

Časovnik predstavlja lični pečat, stil života, stav, odluku svakog pojedinca koji teži tome da samostalno kreira ono što mu je dato rođenjem – svoje vrijeme. A vrijeme je najekstravagantniji poklon našeg vremena.